DECEPCIÓ EN PODEM PER LA NEGATIVA DEL GOVERN MUNICIPAL A AMPLIAR EL SERVEI D’ATENCIÓ PSICOLÒGICA I FACILITAR L’ACCÉS A TOTS ELS GRUPS D’EDAT

DECEPCIÓ EN PODEM PER LA NEGATIVA DEL GOVERN MUNICIPAL A AMPLIAR EL SERVEI D’ATENCIÓ PSICOLÒGICA I FACILITAR L’ACCÉS A TOTS ELS GRUPS D’EDAT

DECEPCIÓ EN PODEM PER LA NEGATIVA DEL GOVERN MUNICIPAL A AMPLIAR EL SERVEI D’ATENCIÓ PSICOLÒGICA I FACILITAR L’ACCÉS A TOTS ELS GRUPS D’EDAT

Els diversos estudis realitzats des de l’inici de la pandèmia coincideixen a assenyalar que aquesta ha suposat un clar deteriorament de la salut mental de tota la població i que l’aspecte emocional i psicològic serà una de les conseqüències més importants d’aquesta emergència sanitària.

Al mes de juliol de 2021 des de Podem van sol·licitar al govern municipal que ampliara el nou servei d’atenció psicològica per a joves a tots els grups d’edat. La proposta va ser acceptada, però amb matisos que condicionaven l’accés a aquesta atenció psicològica gratuïta: només podrien accedir les persones d’altres grups d’edat que tingueren un informe del seu metge de capçalera que justificara aquesta necessitat.

En Podem entenen que «aquest format presenta traves importants d’accés perquè sabem que la salut mental, desgraciadament, continua envoltada d’un tabú i un estigma important i entenem que hem d’oferir totes les facilitats possibles per que aquestes persones puguen rebre l’atenció que necessiten i no posar obstacles. Diversos ajuntaments, com el de El Campello o el d’Elx ja disposen d’aquest servei d’atenció psicològica per a totes aquelles persones que ho necessiten i sense necessitat de cap informe mèdic previ. Altres ciutats com Barcelona, que inicialment també van oferir aquest servei només per a la població jove, davant la gran necessitat ja han ampliat el servei a tota la població i l’ofereixen amb les mateixes facilitats», afirma el regidor Aarón Ferrándiz Santamaría.

Segons la formació morada, les dades oferides pel govern en comissió informativa mostren la importància del servei i la necessitat de millorar-lo: en tan sols huit mesos s’han realitzat 238 consultes a gent jove. En canvi, des del mes de juliol, no s’ha rebut cap sol·licitud d’atenció per a persones d’altres grups d’edat. «Si els joves representen només el 20% de la població de la ciutat i s’han realitzat més de 200 consultes i per contra, cap consulta del 80% restant de la població, entenem que aquestes dades deixen de relleu que el format plantejat per a la resta de grups d’edat no es efectiu», afirma Santamaría. Han sol·licitat al govern al ple de febrer que amplie aquest servei i done les mateixes facilitats d’accés a la resta de població que als joves i la resposta ha sigut negativa.

Des de Podem es senten decebuts amb aquesta decisió ja que consideren que «hem de respondre de la manera més efectiva possible a les necessitats de la ciutadania i utilitzar totes les nostres eines per a minimitzar l’impacte psicològic i emocional d’aquesta crisi entre totes les persones de la nostra ciutat. I per això, és necessari no posar traves a la resta de grups d’edat per accedir a aquesta atenció i facilitar l’accés en les mateixes condicions que per a la gent jove. Per altra banda, no entenem molt bé que el govern ens diga que ja existeixen recursos a la sanitat pública per aquest fi, quan ells mateixa han desenvolupat l’APSI per als joves perquè saben que els recursos existents a la sanitat pública en matèria de salut mental són escassos i insuficients»


Comparte

Comparte: