L’Observatori Municipal d’Habitatge d’Alcoi presenta la Xarxa Xaloc

L’Observatori Municipal d’Habitatge d’Alcoi presenta la Xarxa Xaloc
L’Observatori Municipal d’Habitatge d’Alcoi presenta la Xarxa Xaloc

L’Observatori Municipal d’Habitatge d’Alcoi presenta la Xarxa Xaloc

Al tercer ple de l’Observatori Municipal de l’Habitatge la directora general d’emergència habitacional, Pura Peris, va presentar la Xarxa Xaloc. Durant la sessió es va informar a tots els membres del Plenari de tots els passos que s’estan donant en les dinàmiques de treballs dels tres laboratoris. La proposta principal que es va fer tracta sobre com abordar la millora en la coordinació planificació per part de les diferents administracions i departaments en les polítiques d’habitatge.

La Xarxa Xaloc és un projecte pilot d’oficines dut a terme per la Conselleria d’Habitatge amb la col·laboració de 12 entitats locals, cinc d’elles mancomunitats. En concret participen les mancomunitats de l’Alcoià-El Comtat, la Safor, Horta Sud, la Ribera Alta i l’Horta Nord. Els 7 restants són els municipis d’Elx, Onda, València, Alacant, Castelló, Oriola i Torrevella. La xarxa pretén ser una finestra única en matèria d’habitatge, rehabilitació d’edificis i regeneració urbana i propiciarà informació i assessorament, promourà l’accés a un habitatge digne i combatrà la segregació urbana.

Aquestes oficines faran la gestió i manteniment del parc d’habitatges amb finalitats socials com millorar l’accessibilitat, la salubritat, i la gestió de la borsa de lloguer assequible, i s’elaboraran protocols per a la intervenció en habitatge ocupat sense títol legal, a més de gestionar-se un parc autonòmic d’habitatges amb protecció oficial.

El Gerent de la Mancomunitat de l’Alcoià-El Comtat, Arnaldo Dueñas, va comentar l’estat del conveni amb la Generalitat per dur a terme aquesta oficina i la previsió de la seua implantació a la nostra ciutat.

Cristian Santiago, president de l’Observatori Municipal d’Habitatge d’Alcoi, ha explicat que: “La col·laboració entre les diferents administracions, local, comarcal i autonòmica en matèria d’habitatge avança, treballant conjuntament per oferir a la ciutadania un servei complet, pròxim i útil. És important recordar, que l’OMHA és pioner en aquest sentit, ja que es tracta del primer a escala municipal creat en el nostre territori”.

Per la seua banda, la regidora d’Habitatge, María Baca ha volgut assenyalar “tot el treball dels membres que conformen els laboratoris i també a totes les persones implicades a l’Observatori Municipal de l’Habitatge d’Alcoi. Pense que és necessari comptar amb aquest espai de participació per nodrir-se de diferents visions de caràcter estratègic al voltant de l’habitatge i també materialitzar i aterrar amb accions concretes totes les idees que es plasmen en aquest espai de participació”.


Comparte