PODEM ALCOI EVIDENCIA L’ESTAT DE NETEJA ACTUAL DE LA CIUTAT

PODEM ALCOI EVIDENCIA L’ESTAT DE NETEJA ACTUAL DE LA CIUTAT
PODEM ALCOI EVIDENCIA L’ESTAT DE NETEJA ACTUAL DE LA CIUTAT

PODEM ALCOI EVIDENCIA L’ESTAT DE NETEJA ACTUAL DE LA CIUTAT

Ara fa un any, en novembre de 2020, des de Podem Alcoi exigien més recursos per al manteniment de la ciutat. És cert que s’ha avançat en aquest tema, ja que s’ha licitat el servei de neteja i manteniment de parc municipals per a persones en risc d’exclusió social, procediment que Podem Alcoi va incloure en els pressupostos de 2020 i de 2021. Una proposta amb un doble objectiu, reforçar la brigada de Parcs i Jardins de l’ajuntament d’Alcoi, per la millora de l’estat i el manteniment d’aquests espais públics i, sobre tot, per facilitar la inserció laboral del col·lectiu de persones amb risc d’exclusió social.

«Els parcs i jardins, llocs molt freqüentats habitualment i més encara durant els últims mesos, pateixen una constant falta de manteniment, higiene i recollida de brossa», ens explica el portaveu de la formació morada, Cristian Santiago.

Hi ha que afegir l’acumulació de brossa que es produeix en diferents zones de contenidors, moltes voreres i altres espais, tant per falta de neteja com per incivisme. Un breu repàs per les xarxes, i pels carrers, ens deixa clar que el problema és persistent, amb les diferents publicacions que podem trobar de la falta de neteja en la ciutat.

«Sabem que en breu serà una realitat la contractació de persones en situació de risc d’exclusió social, tot i les dificultats que està presentant el procés i per tant, som coneixedores de la voluntat del govern municipal per tractar de mantindre la ciutat en millors condicions i fer el possible per resoldre problemes concrets de falta d’higiene i neteja. Així i tot, entenem que falten recursos, i que l’empresa encarregada de la neteja hauria d’estar més fiscalitzada per fer complir totes les tasques que té estipulades en el contracte» continua Santiago.

Per altra banda, consideren que també seria necessari reforçar l’ús cívic dels diferents espais públics per part de la ciutadania, perquè puguem evitar algunes conductes i implicar-nos tota la població en la tasca col·lectiva de mantindre aquestes zones de la ciutat en l’estat que mereixem, els 365 dies de l’any.

Des de Podem, van sol·licitar en el ple de desembre de 2020, que el govern municipal programara campanyes i actuacions per a millorar els problemes que arrossega la ciutat en aquest sentit. A més, demanaren que s’instal·le senyalística visible en les zones públiques, com parcs i jardins, per incentivar les conductes cíviques que ajuden a la tasca col·lectiva de millorar l’estat de la nostra ciutat.

«El govern municipal s’ha de plantejar una actuació decidida en aquesta matèria i trobar el sistema adequat que combine la vigilància i seguiment de la tasca de l’empresa adjudicatària, l’ús de les diferents zones públiques i, evidentment, dedicar més recursos al manteniment de la ciutat en general. Hem de ser exigents i rigorosos amb un dels serveis que més ens costa a tots els alcoians i alcoianes». Tot i això, conclou el portaveu morat, «des de Podem continuarem reivindicant, en este cas, la recuperació del servei de neteja viària, sobretot, després del compromís que el regidor responsable de l’àrea va adquirir amb nosaltres a l’últim ple».


Comparte