PODEM APOSTA PER LA RECUPERACIÓ DELS DESAPAREGUTS QUIOSCOS

PODEM APOSTA PER LA RECUPERACIÓ DELS DESAPAREGUTS QUIOSCOS
PODEM APOSTA PER LA RECUPERACIÓ DELS DESAPAREGUTS QUIOSCOS

PODEM APOSTA PER LA RECUPERACIÓ DELS DESAPAREGUTS QUIOSCOS

Ciutats com Elda, València, Barcelona, Madrid o Valladolid ja han iniciat aquest camí per recuperar aquests elements característics i dotar-los de més i nous usos.

 

Aquesta va ser una de les diverses propostes que van presentar en el ple del passat divendres 3 de setembre. El regidor Aarón Ferrándiz exposa els motius d’aquesta proposta: «Seguint amb el plantejament que des de Podem tenim, de que la ciutat és per a gaudir-la i de que és una molt bona opció d’oci en aquests moments en els que estem recuperant el carrer i compartint allí temps amb la família i amistats, pensem que recuperar aquests elements seria una bona aposta de dinamització de la vida als carrers».

Com recordarà la ciutadania, aquests espais, característics de diferents carrers, parcs i zones d’oci de la ciutat, oferien el complement ideal per passar una bona estona com els que trobàvem al passeig de Cervantes, la Plaça d’Espanya, el Parterre o la Plaça Ramon i Cajal.

A més, continua explicant el regidor morat, «des de Podem, considerem que recuperar aquests espais característics de la nostra ciutat i ara desapareguts, pot ajudar també dinamitzar l’activitat econòmica i suposar una oportunitat laboral per a diferents persones a la ciutat.».

La recuperació d’aquests elements, a més a més, podria servir també per a dotar-los de més contingut, ampliant l’ús d’alguns d’aquests quioscos perquè pogueren també, per exemple, dedicar-se a la venda d’entrades per a espectacles públics. És a dir, un lloc de tiquets, mesura que ja funciona en altres ciutats, on aconseguir localitats per a teatres, cinemes, etc. Un dels usos podria ser la venda d’última hora amb descomptes, la qual cosa podria afavorir també l’activitat dels recintes culturals de la ciutat.

Altres ciutats com València, ja han pres la decisió de tractar de recuperar aquests elements i donar-los vida amb aquesta mateixa finalitat.

Des del govern municipal advertiren d’entrada que les concessions adjudicades que estan en vigor no podien ser modificades i que era un tema que no estava contemplat en l’actual pressupost, encara que acceptaren valorar la proposta i seguir treballant en la possible recuperació i instal·lació de nous quioscos en la ciutat.

Per últim, des de la formació morada consideren que a banda d’instal·lar nous quioscos allà on és considere que pot suposar una oportunitat, «també deurien de revisar-se els plecs de condicions, per exemple, rebaixant el canon anual per estimular l’activitat com també han fet altres ciutats i evitar així que alguns existents es queden deserts com ocorre a La Glorieta», finalitzen.


Comparte