PODEM PROPOSA LA CREACIÓ D’ATELIERS EN LES ESCOLES

PODEM PROPOSA LA CREACIÓ D’ATELIERS EN LES ESCOLES

PODEM PROPOSA LA CREACIÓ D’ATELIERS EN LES ESCOLES

Podem presentarà al proper ple una proposta per incorporar l’estratègia educativa Reggio Emilia, basada en ateliers en les aules.

Coincidint amb l’inici del nou curs escolar, i tal i com afirma el seu portaveu a l’ajuntament d’Alcoi, Cristian Santiago, és una proposta que té com a principal objectiu «redoblar esforços per aconseguir una escola activa on predomine la investigació i la reflexió. Facilitant d’aquesta forma, un ambient de benestar que afavorisca la relació entre alumnat, professorat i les famílies».

L’educació és la base per a la formació de les persones i en l’etapa infantil és necessari treballar l’apertura de l’alumnat, és a dir, que siguen capaços de comunicar-se i expressar-se lliurement.

L’expressió plàstica és necessària pel creixement integral de l’alumnat, oferint moltes possibilitats en l’àmbit educatiu. D’acord amb estudis i investigacions elaborades, queda patent la gran importància de posar a l’abast de l’alumnat diferents materials per a que puguen arribar a aprendre i experimentar, deixant volar la seua imaginació, en un ambient creat i pensat específicament per a provar, experimentar, sense rutines ni costums.

L’expressió artística ajuda a créixer com a persones, a treballar la sensibilitat, expressar les emocions, els sentiments i tot el que es reserva a l’interior. Els dibuixos i altres creacions artístiques, són eines que permeten al professorat i a les famílies conèixer què els agrada, els inquieta o preocupa, per això és tant necessari prestar molta atenció a tot el que fan de menuts i què volen contar.

L’atelier és un espai especial de taller, característic per contindre una gran quantitat de materials, eines i recursos. La clau de la seua incorporació resideix en buscar que els estudiants treballen activament en un context que valore les seues experiències i la seua creativitat.

Aquesta metodologia té com a objectius:

– Triar una educació i cultura que tinguen en compte els aspectes lògics i els sentiments durant el procés d’aprenentatge.

– Aprofitar el pensament de que els alumnes aprenen per si mateixos en la creació d’activitats i recursos que se’ls ofereix.

– Fomentar la comunicació dels adults amb els menors, per a que intercanvien les seues capacitats d’aprenentatge.

Per aconseguir-ho, conclou el portaveu de la formació morada, «és imprescindible tindre en compte a la comunitat educativa en aquesta estratègia i facilitar els recursos necessaris que garanteixin l’èxit d’aquesta metodologia com espais adequats en les escoles, la formació del professorat i personal especialitzat».


Comparte

Comparte: