PODEM PROPOSA RECUPERAR UNA CASA DE DOS CLAUS PER A LA SEUA CONVERSIÓ EN UN ESPAI MUSEÍSTIC

PODEM PROPOSA RECUPERAR UNA CASA DE DOS CLAUS PER A LA SEUA CONVERSIÓ EN UN ESPAI MUSEÍSTIC

PODEM PROPOSA RECUPERAR UNA CASA DE DOS CLAUS PER A LA SEUA CONVERSIÓ EN UN ESPAI MUSEÍSTIC

Podem presentarà una proposta al Govern Municipal al proper ple de desembre per a la recuperació i rehabilitació d’una Casa de Dos Claus, úniques i singulars de la nostra ciutat, per a la seua conversió en un espai museístic. A més, des de la formació morada asseguren que «aquesta serà una de les propostes que Podem posarà damunt de la taula en les negociacions per al proper pressupost municipal». 

«Alcoi compta amb una història i un patrimoni industrial molt important que hem de preservar i posar en valor, així com tindre la capacitat de poder donar-lo a conèixer a la resta del món. Les Cases de Dos Claus són un exemple» comenta el regidor Aarón Ferrándiz Santamaría.

Aquestes cases són unes vivendes que, inicialment, van ser construïdes com a vivendes unifamiliars i plurifamiliars i que, amb l’increment poblacional al que va haver de fer front Alcoi durant la industrialització del segle XIX, es van convertir en vivendes obreres comunals davant la falta d’habitatges per a la gent treballadora que va arribar a la ciutat. Les façanes no superaven en cap cas els 4 metres d’ample i les cases no tenien corredor així que els seus espais estaven separats per l’escala principal, fins i tot en diferents plantes. Tampoc comptaven amb un pati interior, per la qual cosa la falta de llum i de ventilació també suposaven una dificultat afegida.

«Recentment, des de l’Associació Alcoi Industrial (LHIA), han tractat la singularitat i la importància d’aquestes cases per a la història de la nostra ciutat. En paraules dels seus responsables, representen un patrimoni material i immaterial que ha de respectar-se i que tenim el deure de restaurar, protegir i conservar al menys un d’aquests habitatges perquè puga visitar-lo i conéixer-lo tot el món. Nosaltres no podem estar més d’acord amb aquesta afirmació i volem posar en valor la tasca que realitza aquest colectiu pel patrimoni industrial de la nostra ciutat», continua Santamaría.

Des de Podem consideren que la recuperació del patrimoni industrial «és una reivindicació històrica de la ciutat i una tasca pendent que hem d’abordar quan abans, pel seu valor i per l’oportunitat econòmica que suposen i que hem de saber aprofitar. Ens prenem aquesta qüestió de forma molt seriosa i volem que aquesta legislatura siga un punt d’inflexió en la recuperació i la posada en valor del nostre patrimoni i la nostra història industrial. No s’entén que un lloc com Alcoi encara no haja donat aquests passos» , finalitza el regidor morat.


Comparte

Comparte: