S’APROVA LA PROPOSTA DE PODEM PER A LA PROMOCIÓ I DIFUSIÓ DE LA CULTURA ALCOIANA

S’APROVA LA PROPOSTA DE PODEM PER A LA PROMOCIÓ I DIFUSIÓ DE LA CULTURA ALCOIANA
S’APROVA LA PROPOSTA DE PODEM PER A LA PROMOCIÓ I DIFUSIÓ DE LA CULTURA ALCOIANA

S’APROVA LA PROPOSTA DE PODEM PER A LA PROMOCIÓ I DIFUSIÓ DE LA CULTURA ALCOIANA

La cultura és un element clau a les nostres societats. Ens ajuda a millorar la qualitat de vida i a augmentar el benestar general tant de les persones com de les comunitats. «La pandèmia i el confinament han servit per que tots i totes ens assabentem de la importància d’aquest element a les nostres vides quotidianes. A més, les conseqüències de la pandèmia, han castigat de valent al món de la cultura que ha viscut moments molt difícils aquest últim any», comenta el regidor Aarón Ferrándiz Santamaría.

La promoció cultural es un sistema d’accions dirigides a establir i impulsar la relació activa entre la població i la cultura. La missió de la promoció és la d’incrementar cada vegada més els nivells participatius de la comunitat en la vida cultural, propiciant l’accés de tots a la creació, gaudi i consum dels béns culturals.

La proposta de la formació morada que ha sigut aprovada consta de dues parts: la creació d’una plataforma per a la difusió i promoció dels artistes locals de diferents disciplines i desenvolupar activitats culturals al carrer als diferents barris de la ciutat.

En primer lloc, la plataforma digital es dirigiria a tots aquells artistes de diferents disciplines del món de la cultura alcoiana del municipi que estan interessats a promocionar-se. A més, aquesta informació també estarà a la disposició de totes aquelles entitats o particulars que desitgen contactar amb els i les artistes que es troben en aquesta bossa. «En definitiva, suposa desenvolupar un projecte que permeta impulsar i donar a conèixer el treball dels artistes locals, una eina de connexió amb la qual teixir xarxes entre creadors i consumidors de cultura a través d’un aparador digital que uneix i cohesiona el treball d’artistes de les diferents disciplines», continua el regidor.

També aposten per aprofitar l’arribada del bon temps per portar la cultura als carrers dels diferents barris de la nostra ciutat els caps de setmana per a, per una banda, dinamitzar-los i apropar la cultura a la gent i, per altra, donar suport al món de la cultura i als artistes locals», continua el regidor. Proposta que asseguren que també repercutiria positivament sobre els comerços de la ciutat.

Des de Podem consideren que «Alcoi compta amb un gran i valuós moviment cultural, que hem de protegir, cuidar i potenciar des de les institucions públiques, més si cap, amb un context tan complicat com l’actual. I per això, es fa necessari treballar en millorar la promoció i difusió que fem d’ella», finalitza Santamaria.


Comparte